Spolek CZLAN z.s. k financování svých aktivit využívá primárně finanční prostředky získané realizací doprovodných programů k jiným akcím nebo organizování akcí na klíč.

Je možné si od nás pronajmout techniku i s obsluhou a získat tak k vámi pořádané akci i herní zónu nebo aktivitu dle vaší vlastní volby.

Spolek CZLAN z.s. disponuje desítkou herní počítačů s předinstalovanými tituly, které jsou aktuálně na herní scéně v trendech a několika konzolemi Xbox One s velkoplošnými obrazovkami.

Kromě špičkových herních strojů nabízíme i skvělý zážitek v podobě „Old School“ herny, kde je možné vyzkoušet si tituly naopak co nejstarší, zdůrazňujeme tak kontrast mezi moderními hrami a hrami, které stály za zrodem videoherního průmyslu.

Dále disponujeme několika virtuálními realitami HTC Vive, Valve Index a Meta Quest 3. Díky nim můžeme nabídnout program umístěný plně ve virtuální realitě, nebo dokonce závodní či letecký simulátor (Project Cars 2 a Microsoft Flight Simulator 2020 případně DCS World).

Nově také nabízíme Airsoftovou střelnici jako součást doprovodného programu, kdy si účastníci vaší akce budou moci zastřílet z několika věrných kopií současných zbraní. Tato aktivita však vyžaduje umístění, které bude splňovat vysoké bezpečnostní nároky (dostřeliště mimo zónu s aktivním pohybem osob, zábor většího prostoru střelnice, …)

Kromě Entertainment doprovodného programu nabízíme i vzdělávací aktivity s širokým věkovým cílením. Pro nejmenší disponujeme programovatelnými vláčky Intelino nebo můžeme nabídnou výuku v jazyku Scratch. Pro starší děti můžeme nabídnout velmi lákavé kurzy moderních programovacích jazyků pro Desktop i webové aplikace (C#, PHP, HTML, SQL, CSS, …). Je možné realizovat i kurzy úpravy a publikování videa pro mládež. Nabízíme v rámci spolupráce s Akademií 3D tisku i aktivity a kurzy spojené s 3D tiskem, kurzy modelování, přípravy a tisku s technologiemi FDM a SLA.

Cena doprovodného programu je velmi individuální, navíc nabízíme slevy pro státní i nestátní neziskové organizace ve výši až 20%.

Pokud máte o realizaci doprovodného programu od nás zájem, neváhejte nás kontaktovat na info@czlan.cz, určitě se vám ozveme.

Je potřeba zmínit i určitá specifika Gamingové zóny jako doprovodného programu. Prosíme, aby jste počítali s tím, že ke každému počítači bude potřeba stůl a židle, ke každé konzoli stůl a ideálně židle dvě. Letecký a závodní simulátor také vyžaduje stůj a židli, virtuální realita krom stolu a židle vyžaduje i volný neprůchozí prostor o minimální velikosti 2,5×2,5 metru. Airsoftová střelnice vyžaduje minimálně prostor 3×8 metrů prostoru střelby. V případě realizace programu ve venkovních prostorech je třeba prostor kompletně krytý před deštěm a realizace např. virtuální reality může být technicky velmi náročná.

V neposlední řadě je potřeba počítat s tím, že herna vyžaduje kvalitní připojení k elektrické síti a přístup k internetu. Z našich zkušeností pro naši kompletní hernu vyžadujeme rezervovaný příkon min. 7kW, tj. dvě samostatné jednofázové přípojky 230V(+/- 10%), 50Hz (+/- 2Hz) jištěné 16A (typ B/1), případně jednu přípojku 400V (+/- 10%), 50Hz (+/- 2Hz) v provedení „pětikolík“ jištěnou vlastním jističem nejméně 16A (typ B/3), rozvaděč máme vlastní, je třeba nás ale informovat dopředu, zda ho máme přivést. V případě použití prodlužovacích přívodů, vyžadujeme průřez přívodu nejméně 3×2,5mm2 nebo 5×2,5mm2 pro třífázové provedení – rozvody v rámci herny si ale realizujeme již sami, vlastními kabely. Pokud má být herna připojena mimo běžnou distribuční síť (například k elektrocentrále nebo jinému typu ostrovního provozu) budeme vyžadovat předřazení záložních zdrojů (typ online s dvojitou konverzí) v cca 1,3x celkovém požadovaném výkonu herny (tj. při 7kW výkonu = 1ks UPS 9000VA, nebo 3ks UPS s 3000VA). Co se týče kapacity internetové linky, čím vyšší rychlost (především download), tím lépe. Minimální rychlost připojení je 30Mbps download a 5Mbps upload.

Výpočet konkrétního potřebného výkonu, jeho rozdělení a specifikaci potřebné internetové linky vám zašleme na základě poptávky doprovodného programu.

Z ekonomických důvodů necháváme zajištění výše uvedeného primárně na pořadateli akce, jsme sice schopni internet, stany, židle i stoly obstarat vlastní, je ale třeba počítat s navýšením nákladů. Co se týče nákladů na dopravu, je třeba počítat s tím, že dorazíme více vozidly. Aktuálně počítáme náklady tam i zpět ve výši 8kč/km. Na dopravu se nevztahuje žádná sleva.